april 18, 2017 Bart van der Harst

OERsterk & Plan100

Onderweg met PLAN100

Het woord oersterk kende ik, maar als naam voor een organisatie was het voor mij een nieuw geluid: OERsterk. Een beweging met als passie het delen van kennis en inspiratie inzake gezondheid, en alles wat daar mee te maken heeft. Centraal staat: bewustzijn van de rol van voeding, en het belang van bewegen, rust, ontspanning, kortom het nut van een goede leefstijl.

Bestsellers
OERsterk is een initiatief van (drs.) Richard de Leth (zeg maar Richard, zegt hij zelf). In de reguliere geneeskunde vond Richard niet helemaal wat hij zocht, te veel curatief, te weinig preventief. Met zijn doctoraal op zak verbreedde hij zijn blik en horizon. Begon een eigen praktijk als orthomoleculair geneeskundige en publiceerde in 2012 zijn eerste boek met die titel: OERsterk. Dat landde goed in de markt, en inmiddels is Richard vier bestsellers verder. Hij verzorgt seminars, online cursussen en inspirerende bijeenkomsten. Dit alles geeft een voortdurende versnelling in bekendheid en groei van OERsterk. Het kan dus best dat je Richard en OERsterk al tegenkwam in interviews, talkshows en andere publieke platforms.

Preventief vrolijk
De OERsterk beweging heeft een missie, een passie en vooral die urgente boodschap: leef gezond, denk gezond, blijf gezond. Als expert in de preventieve leefstijlgeneeskunde biedt Richard een pragmatische aanpak om de kwaliteit van leven drastisch te verhogen. Met als motto: Is je lijf je lief, leef dan preventief! Preventie is de crux van de OERsterk visie. Natuurlijk herkennen we die OERoude volkswijsheid: voorkomen is beter dan genezen.
Maar zo wijs als het volk is, zo weinig leven mensen ernaar. We eten te vet, te zoet, te zout, te veel en te koolhydraatrijk. We bewegen te weinig of niet. We ontspannen te zelden, drinken te veel, hebben veel talent voor stress. En we.. nou ja, vul zelf maar aan, want we weten het duvels goed. Toch? Ja en nee. Want als het gaat om echte kennis weten we heel veel ook niet. Alle reden om de inzichten en tips van OERsterk te volgen, te ervaren en naar persoonlijke smaak in te passen, als basis voor een gezonder en vrolijker bestaan in het hier en nu.

OER Online
Als eigentijdse organisatie is OERsterk ook sterk in online activiteiten. De website is het epicentrum van tal van activiteiten: agenda, nieuwsbrief (wekelijks), recepten, tips. En natuurlijk blogs, zowel de eigen blogs van Richard en teamleden, als bijdragen van een select gezelschap uiteenlopende gastbloggers. Zij delen op uitnodiging van OERsterk met regelmaat hun persoonlijke ervaringen, passies en boodschappen. Variërend van praktische do’s & dont’s en verrassende recepten, tot mild filosofische beschouwingen, en levenswijsheid met een vleugje humor.

Plan100®
Onlangs vond een ontmoeting plaats met de gastbloggers van OERsterk, mooie locatie, Wijk aan Zee. Ik was erbij, want ook ik heb de eer als gastblogger mee te werken aan OERsterk. Het inspireerde me tot Plan100®, een kapstok voor persoonlijke leefstijl-speerpunten om in redelijke gezondheid de 100 te kunnen halen. Nog 37 jaar te gaan, ambitieus dus, hier en nu, voor straks en daar. Dat OERsterk op mijn pad kwam, beschouw ik als  vliegende start, een belangrijke mijlpaal als eerste speerpunt.

Benieuwd naar mijn gastblog bijdragen? https://www.oersterk.nu/gastblogs/fris-en-fruitig/
Meer weten over OERsterk? Vraag de gratis nieuwsbrief aan, inclusief kennismakingsdowload:
https://www.oersterk.nu/nieuwsbrief/

(wordt vervolgd)